Klíma tisztítás Balatonfüred

Klíma tisztítás, légkondicionáló tisztítás, klíma tisztítás Veszprém, Balcsi Klíma

A klíma berendezések esetében nagyon fontos a rendszeres klíma tisztítás és karbantartás. A klíma tisztítás nem csak higiéniai okok miatt fontos, de befolyásolja a készülékek élettartalmát, és még azt is, hogy mennyibe kerül Önnek az üzemeltetés. A garancia időtartama alatt, a klíma tisztítás és a karbantartás elvégzése a legtöbb gyártónál a garancia feltétele. Klíma tisztítás Balatonfüred.

A klíma készülékeken működés közben nagy mennyiségű levegő megy át. A szoba levegője kb. 10-15 percenként megfordul a klímában, magával hordva a port, polleneket, virágport, penészt és sok minden mást. A klímaberendezéseknek, normál használat esetén is elszennyeződik a belseje, így klíma tisztítás és fertőtlenítés időről időre szükséges.

Kívülről úgy látszik: minden rendben van.

Minden klímában van szűrő, amely a por egy részét felfogja. A szűrőt azonban a lerakódó kosz eldugítja – ha nem tisztítják meg. Mivel egyre kevesebb levegő megy át a szűrőn, ez rontja a klíma hatásfokát és Önnek több pénzébe kerül a hűtés.

Még ennél is nagyobb probléma, hogy a szűrőn a por egy része átjut, és a klímában rakódik le. A lerakódó por pedig kiváló hőszigetelő! Ez tovább rontja a klíma hatásfokát, Ezzel együtt romlik a hűtő hatás, és a ideális hőmérséklet eléréséhez a klímának egyre többet kell működnie, ezen felül a berendezés meghibásodáshoz vezethet , és a kompresszor csere ára szinte megegyezik egy új klímáéval.
A hatékonyság romlása mellett komoly problémát okozhat, hogy a légkondicionálóban lévő nedves poros közegben több baktérium is elszaporodhat. A Legionella nevű baktérium – amely az úgynevezett légiós betegségért felelős – a légkondicionáló hűtővizében szaporodik el, ha azt nem tiszttatja meg. Ez a baktérium atípusos tüdőgyulladást okozhat súlyos következményekkel.
A Legionella baktérium által okozott megbetegedés enyhébb változata influenza szerű tünetekkel jár. Lehet, hogy Ön is átesett már ilyen fertőzésen, és ki sem derült, hogy nem vírus, hanem az elkoszolódott légkondicionálóban kitenyészett baktérium okozta.

Klíma tisztítás

7

Információk

Miért kell tisztítani a klímát?

Általánosan

Egy átlagos klímaberendezésnek is, normál használat esetén, időről időre elszennyeződik a belseje, így tisztításra és fertőtlenítésre minden berendezésnek szüksége van.

Fertőzésveszély

A légkodicionálók, karbantartás nélkül, kiváló tenyésztési alapok lehetnek a baktériumok és vírusok számára. Az egyik legveszélyesebb közülük a legionella fertőzés.

Teljesítmény csökkenés

A szennyeződés miatt, a készülék teljesítménye is jelentősen csökken, ami többletkiadást jelent, ugyanis nem hűt vagy fűt kellően a légkondicionáló berendezés.

F.A.Q.

Gyakran felmerülő kérdések

Milyen gyakran kell a klímát tisztítani?

Éves használat esetén tavaszi és őszi tisztítás javasolt. Vendéglátás esetén a berendezésnek kötelező a féléves fertőtlenítés szakember által!

Nemzeti Népegészségügyi Központ Módszertani Levél 2021/6 : A legionella által okozott fertőzési kockázatot jelentő közegekre, illetve létesítményekre vonatkozó közegészségügyi előírásokról szóló 49/2015. (XI. 6.) EMMI rendelet szerint a különböző rendszerelemek állapotát a tervnek megfelelően (de legalább fél évente) ellenőrizni kell.

Miért válhat fertőzésveszélyessé egy légkondicionáló berendezés?

A por lerakódik a hűtőbordákra, majd nedvessé válik, mivel a légkondicionálók kondenzálják a vizet a levegőből. A nedves por kiváló táptalaj a penészgombák és baktériumok növekedéséhez, illetve a legionella fertőzés kialakulásának.

Mi az a legionella?

A betegséget a levegőbe porlasztott fertőzött vízcseppek okozzák. Mindaddig nem jelentene veszélyt számunkra, amíg a tüdőbe nem jut. Viszont, ha a légkondicionáló által, porlasztott formában belélegezzük, a léghólyagocskákig jutva atípusos tüdőgyulladást okozhat.

Honnan tudhatom, hogy megfelelő szakember végzi a berendezés tisztítását?

Mi a tisztításról és fertőtlenítésről, erre jogosult szakemberként, igazolást adunk.

Áraink

Mennyibe kerül a klíma tisztítása?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!